Föreläsningar

Forelasning-Alingsas-april-2016

Jag är ofta ute och föreläser och har för tillfället två grundföreläsningar att välja mellan:

Den ena utgår ifrån min senaste bok, Meningen med landet. Den är mer personlig. Om varför jag lämnade ekorrhjulet i storstaden för ett annat liv på landet, men innehåller även partier som sätter det personliga i ett större sammanhang. Föreläsningen fokuserar på hur vi kan möta dagens kriser genom en omställning som både gynnar vårt eget mående och planetens. Samtidigt som omställningen bygger ett starkare lokalsamhälle som bättre kan stå emot framtida påfrestningar.

Den andra föreläsningen bygger mer på mina tidigare böcker, Jordad och Kollaps. Även denna har en personlig röd tråd, men jag lägger här större tonvikt på den större bilden och ger en förståelse av den situation som vi har hamnat i. Med humor och olika pedagogiska grepp gör jag dessa komplexa frågor lättillgängliga för alla. Denna populära föreläsning har jag hållit under många år i alla möjliga sammanhang och brukar fungera som en utmärkt samtalsstartare.

I föreläsningen, eller i anslutning till den, kan jag addera diskussionsövningar av olika slag. Övningar som får publiken att fundera över vad vi tror om framtiden, över hur vi lever våra liv och vad det är vi strävar efter.

Jag föreläser för alla möjliga församlingar: bibliotek, kyrkor, gymnasieskolor, universitet och högskolor, för kommuner, organisationer och myndigheter.

Jag deltar även i debatter och panelsamtal och har utöver detta även erfarenhet som moderator.

Om du är intresserad av att boka mig, hör av dig!
david.jonstad[snabel-a]gmail.com
0708-88 17 23

Det går också att boka mig via Författarcentrum.

Författare, föreläsare och frilansskribent

%d bloggare gillar detta: