Jordad

Jordad. Enklare liv i kollapsens skuggaJordad – Enklare liv i kollapsens skugga (Ordfront)
2016

Hela världen stormar. Global uppvärmning och väpnade konflikter, flyktingströmmar och ekonomisk oro – allt eskalerar när den industriella civilisationen gasar hela vägen in i kaklet, eldad av olja och dogmen om evig tillväxt. I sin förra bok, Kollaps, visade David Jonstad hur vår civilisation är på väg att gå samma öde till mötes som romarriket, mayaimperiet och resten av historiens fallna civilisationer.

I Jordad ställs frågan hur vi ska försörja oss när kriserna fördjupas och det globala maskineriet börjar falla isär. David Jonstad söker sig bakåt i historien och finner svaret under våra fötter. Han ser en framtid där marken, snarare än marknaden, är vad som tryggar vår försörjning. Där tillgången till ett stycke jord – och förmågan att bruka den – blir mer värdefullt än tillgången på pengar. Det vill säga, så som det har varit för de allra flesta som levt utanför världshistoriens fossila parentes.

David Jonstad vill inspirera till ett mer jordnära sätt att leva – inom planetens gränser och utan att lägga beslag på andras resurser. Boken är också en personlig berättelse om vägen från ett stressat lönearbete i storstan till en friare tillvaro på landet.

Boken kan exempelvis köpas hos Bokus eller Adlibris

Så har Jordad mottagits i medierna. Både i form av intervjuer och recensioner.

Utdrag ur boken

Förordet

Ur civilisationens grepp (bokens första kapitel)

Mina fem steg till landet (bonusmaterial)

Tillbaka till jorden (ur kapitlet ”Ett med naturen”, publicerat i Klimatmagasinet Effekt)

Författare, föreläsare och frilansskribent

%d bloggare gillar detta: